Beste klant,

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming, ter vervanging van de Wet Bescherming Persoonsgegevens ingegaan. Voor u verandert er verder niks, maar wij willen wel graag wat informatie delen.

Uw gegevens worden op papier bewaard, niet digitaal. Leerlingenadministratie wordt gevraagd vanuit de Overheid. Deze informatie zal niet gedeeld worden met derden en de gegevens worden na vijf jaar verwijderd.

Als u, na het halen van het rijbewijs of het stoppen bij deze rijschool, niet wilt dat uw gegevens bewaard blijven, kunt u dit aangeven en wij zullen u dan verwijderen uit het bestand. Ook kunt u de gegevens die wij hebben opvragen.

Bij de eerste lessen moet u een lesovereenkomst tekenen. In deze overeenkomst gaat u akkoord met het invullen van een eigenverklaring en het delen van persoonsgegevens waaronder naam, geboortedatum, adres en eventueel telefoonnummer. Deze gegevens hebben wij echter nodig tijdens het lessen en kunnen dus in die tijd niet verwijderd worden, alleen als u geen klant meer bent bij ons. In de eigenverklaring krijgen wij duidelijkheid over uw gezondheid en weten wij of autorijden wel kan, ook deze kan vernietigd worden na het halen van het rijbewijs of het stoppen met lessen.

Soms als een leerling is geslaagd, plaatsen wij hier een foto van op Facebook. Voordat wij dit doen, zullen we uw toestemming vragen.

De gegevens die wij van u hebben worden gebruikt om te kijken of u kan autorijden, betreft gezondheid. Om examens te kunnen reservering worden wij door u gemachtigd via DigiD.
Kort om, als klant krijgt u meer grip op uw eigen persoonsgegevens en de ennis over wat hiermee gebeurt.

Google Analytics
Er wordt gebruikt gemaakt van Google Analytics. Het gebruik is privacyvriendelijk gemaakt door het IP-adres te maskeren. Er is een verwerkingsovereenkomst met Google getekend. Datagegevens worden niet doorgestuurd voor aanvullende Google-diensten.

Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,


K. Eimers